Vaše první renta na ROIERu je blíž, než si myslíte

Investování do nemovitostí na ROIERu je opravdu snadné. Kdy ale můžete po investici na ROIERu čekat svou první rentu?

Investování do nemovitostí na ROIERu je opravdu snadné. Celý proces je online, svou registraci si snadno vyřídíte v pár krocích a investici zvládnete také na pár kliknutí. Kdy ale můžete po investici na ROIERu čekat svou první rentu? Čtěte v dnešním článku na našem blogu.

 

Proces registrace i investice jsme vám v jednotlivých krocích jednoduše popsali v dřívějších článcích (o založení účtu, o dokončení registrace či o procesu investice zde). Pokud jste ale již úspěšně investovali, kdy můžete čekat připsání první části svého výnosu na bankovní účet? Odpověď je jednoduchá – vždy 15. den měsíce následujícího po uskutečnění vaší investice.

 

Za uskutečnění investice se pak považuje moment připsání vaší investované částky na účet Bedby, s.r.o., provozovatele ROIERu, a to pouze pokud peníze přišly z vašeho registrovaného účtu. (Svůj registrovaný účet si můžete zkontroloval v sekci Můj ROIER / Údaje.) Teoreticky tak vaši první rentu mohou zpozdit jak průtahy s vracením a opětovným posíláním peněz na účet, pokud platbu neprovedete ze svého registrovaného účtu, nebo moment, kdy si investici vyberete na konci měsíce, a platba na účet Bedby, s.r.o., dorazí až v prvních dnech měsíce následujícího.

 

Při ukončování investice pak je dopočítán počet dnů z necelých měsíců, po které byla vaše investice aktivní, a zbývající úrok je vám poslán v samostatné platbě ve stejném termínu s vrácením vaší jistiny. Každý investor tak má úročen přesně počet dní, po které byla jeho investice aktivní.

 

Uveďme si konkrétní příklady:

 

1. Pokud si vyberete investici 7. srpna, částka dorazí na účet Bedby, s.r.o., 10. srpna, pak je vaše investice připsaná k 10. 8. První rentu obdržíte 15. září a při ukončování vaší investice vám budou dopočteny úroky za 10.–31. srpna.

 

2. Pokud si vyberete investici 31. srpna dopoledne, zvolíte možnost okamžité platby a částka dorazí na účet Bedby, s.r.o., stále 31. srpna, pak je vaše investice připsaná k 31. 8. První rentu obdržíte 15. září a při ukončování vaší investice vám budou dopočteny úroky za 31. srpna.

 

3. Pokud si vyberete investici 31. srpna, 31. srpna poukážete peníze standardní platbou a ty dorazí na účet Bedby, s.r.o., 1. září, pak je vaše investice připsaná k 1. 9. První rentu tak obdržíte až 15. října a při ukončování vaší investice vám budou dopočteny úroky za 1.–30. září.

 

Věříme, že tento přehled vám pomůže se zorientovat v systému výplaty prvních rent na ROIERu. Pokud byste i nadále měli pochybnosti, neváhejte se na nás obrátit na office@roier.cz.

Své další investice, z nichž vám přijde první renta již v září, si tedy můžete vybírat tady.

Všechny články