ROIER je pro investory 100% zdarma. Jak je to možné?

Jaký výnos vidíte v investiční kalkulačce nebo při uzavírání investice do konkrétního portfolia, takový výnos reálně obdržíte na svůj účet.

Asi jste si už všimli, že ROIER svým klientům neúčtuje žádné poplatky. Je to jednoduché. Jaký výnos vidíte v investiční kalkulačce nebo při uzavírání investice do konkrétního portfolia, takový výnos reálně obdržíte na svůj účet v rámci pravidelné renty.

Jak je ale možné, že ROIER je pro investora 100% zdarma, když u drtivé většiny investičních platforem a různých investičních metod platí klient nějakou formu poplatku? Pojďme se na tuto příjemnou skutečnost spojenou s investováním na ROIERu podívat blíže.

Formy poplatků u ostatních investičních metod

Nejčastější forma poplatku u většiny investičních platforem je vyjádřena procentem z investované částky. Při investování do různých fondů skrz vaši banku se roční poplatek může pohybovat okolo 2 %, a to nezávisle na tom, zda je vaše portfolio výdělečné, nebo se pohybuje v červených číslech. Další poplatek, který často stojí v cestě za vysněnými výnosy, je jednorázový vstupní poplatek. Podstatně levnější jsou pak ETF fondy. I zde se ale většinou zprostředkovateli platí nějaké procento z celkové investice.

Nákup akcií na platformách typu eToro bývá standardně zdarma. Pokud ale použijete takzvanou páku (leverage), která umí zařídit atraktivní výnosy, ale i velmi strmé pády, pak za svou investici většinou zaplatíte nějakou formu poplatku, který úměrně narůstá s délkou takové investice.

Ani krypto svět vám nedá nic zadarmo. V tomto virtuálním decentralizovaném světě budete nejvíc tratit na takzvaných gas fees, což je poplatek za posílání krypta z jedné peněženky do druhé, případně budete platit provizi platformě, která vám nákup měny zprostředkovává.

ROIER je pro vás 100% zdarma

Jak to tedy ROIER dělá, že svým klientům nestrhává nic z jejich výnosu a nepožaduje od investorů žádný vstupní ani výstupní poplatek? Je to vlastně jednoduché. ROIER poskytuje financování nemovitostí například pro různá družstva a jejich nájemníky. Tito koncoví příjemci úvěru pak platí určitý poplatek, který je součástí jejich splátkového modelu. Z tohoto poplatku, který existuje nad rámec výnosu pro investora, pak ROIER žije a realizuje svůj zisk. Díky tomu pak můžeme naši platformu neustále vylepšovat a zaměstnávat experty na realitní trh a financování nemovitostí. Investor má ale jistotu, že z jeho výnosů nebude ukrojeno ani jedno procento.

Zajímá vás, jak spoluzakladatel ROIERu David Bystrzycki přišel na nápad vytvořit investiční platformu? Přečtěte si rozhovor zde.

Všechny články