Vztah investora a ROIERu

Nákup participace na daném úvěru opravňuje investora k tomu mít podíl ve výši participace...

Nákup participace na daném úvěru opravňuje investora k tomu mít podíl ve výši participace na všech výnosech z tohoto daného úvěru.Investor si tak kupuje podíl na výnosech z úvěru. Na konci období úvěru se participace vrátí investorovi, protože s tím, jak končí úvěr, končí i participace.

Ještě vysvětlíme, proč tento mechanismus využíváme. Jde již o obecně zažitý princip toho, jak fungují P2P platformy v Česku. Všechny tyto velké platformy fungují na principu participace, takže jde o již osvědčený mechanismus. Dalším důvodem je fakt, že úvěry, které poskytujeme na nemovitosti, jsou v řádu milionů, přičemž my tuto investici chceme zpřístupnit i investorům, kteří hodlají investovat řádově statisíce.Další výhodou je plně digitální proces. Investor může vše vyřídit online z pohodlí domova nebo ze své kanceláře.

Tento investiční princip také zachovává určitou anonymitu a veškeré starosti jdou za Bedby, s. r. o. Investor není vidět na listu vlastnictví jako zástavní věřitel a v případě problémů se o vše stará Bedby, s. r. o., tedy provozovatel ROIERu. V případě, že by své závazky neplnilo Bedby, s. r. o., má investor zástavu ve formě pohledávky Bedby,s. r. o., za družstvem (úvěr, na kterém má investor participaci) a potvrzení od družstva, že si je vědomo této zástavy. Investor pak teoreticky může přijít rovnou za družstvem a požadovat plnění přímo od něj.

Aktualizováno dne: 11. 8. 2021

Nenašli jste, co jste hledali? Napište nám do chatu nebo nás kontaktujte e-mailem.

Všechny články