TISKOVÁ ZPRÁVA: Fintech start-up ROIER a Unicorn Systems podepsali smlouvu o spolupráci

Investiční platforma ROIER, která umožňuje investovat do zajištěných úvěrů na nemovitosti, nově využívá společnost Unicorn Systems (člena skupiny Unicorn)...

Investiční platforma ROIER, která umožňuje investovat do zajištěných úvěrů na nemovitosti, nově využívá společnost Unicorn Systems (člena skupiny Unicorn) pro kompletní služby v oblasti IT.

 

Společnosti již mají se vzájemnou spoluprací zkušenosti. ROIER dlouhodobě používá systém idGuard, který spravuje právě Unicorn Systems. Tato technologie zajišťuje bezpečné a uživatelsky přívětivé ověření totožnosti při registraci klienta do investičního portálu. Od 1. ledna letošního roku dochází k významnému rozšíření této spolupráce v oblasti outsourcingu kompletních IT služeb pro platformu ROIER.

 

“Od řešení každodenního provozu až po vývoj plánovaných vylepšení investiční platformy, s tím vším nám nyní pomáhá Unicorn. Jsme rádi, že jsme na svou stranu získali tohoto významného a renomovaného hráče na poli IT, který má rozsáhlé zkušenosti ve finančním sektoru. Věříme, že pro nás bude Unicorn kvalitní technickou oporou, která nás posune dále dopředu,”shrnuje svá očekávání David Bystrzycki, CEO platformy ROIER.

 

Fintechový start-up tak získá technické zázemí srovnatelné s tím, které Unicorn Systems dlouhodobě poskytuje například pro bankovní instituce. Tyto vysoké standardy se tak odrazí v bezpečnosti aplikace, uživatelské přívětivosti nebo v nejpřísnějším souladu s regulatorními požadavky. 

 

“Těší nás, že můžeme poskytnout komplexní IT řešení pro rychle rostoucí český start-up z prostředí fintechu. Do této spolupráce vstupujeme s cílem stát se spolehlivým a kvalitním IT partnerem. I pro nás je výzvou, abychom pružně reagovali na požadavky, které od dynamického start-upu s mnoha novými nápady a vylepšeními produktu přicházejí s rychlou kadencí,” dodává Karel Peška, ředitel produkčního streamu Unicorn Systems.

 

Jedním z hlavních úkolů pro nadcházející měsíce bude připravit systém tak, aby odpovídal nové regulaci crowdfundingových služeb. Ta sjednocuje poskytování služeb crowdfundingu v celé EU a stane se základem pro další expanzi ROIERu do EU.

 

O společnosti Unicorn

Unicorn je renomovaná evropská společnost poskytující ty největší informační systémy a řešení z oblasti informačních technologií. Dlouhodobě se soustředíme na vysokou přidanou hodnotu a konkurenční výhodu přinášenou našim zákazníkům. Působíme na trhu již od roku 1990 a za tu dobu jsme vytvořili řadu špičkových a rozsáhlých řešení, která jsou rozšířena a užívána mezi těmi nejvýznamnějšími podniky z různých odvětví. Jsme zároveň provozovateli internetové služby Plus4U, ve které nabízíme široké portfolio služeb založených na robustních softwarových řešeních pro malé a střední podniky a hlavně pro lidi. 

Naším cílem je vzdělávat lidi a také společnost. Proto jsme v roce 2007 založili Unicorn University, která zároveň provozuje Unicorn Top Gun Academy – komplexní vzdělávací systém pro naše spolupracovníky, tedy pro všechny z nás.

O platformě ROIER

ROIER je crowdfundingová platforma propojující investory a projekty, které potřebují financování. Umožňuje individuálním investorům investice do úvěrů zajištěných nemovitostmi, z nichž následně získávají každoměsíčně vyplácenou rentu. Platforma vznikla v roce 2021 a od té doby na ní již byly profinancovány úvěry na nemovitosti v celkovém objemu přes 260 milionů korun.

 

 

 

Všechny články