Proč jsem založil investiční platformu Roier - podcast se zakladatelem David Bystrzyckim

O přechodu z korporace do podnikání sní manažeři v korporacích často. Jak to bylo v případě Davida Bystrzyckého a jaká byla jeho cesta?

Fintech je atraktivní obor, který svou kombinací finančnictví a moderních technologií láká stále více lidí. David Bystrzycki s ním má bohaté zkušenosti, které uplatňoval například při zakládání úspěšné P2P platformy Zonky, startupu Advanto a pak v oblasti insurtechu Mutumutu a automotive AutoNaKlik.

O přechodu z korporace do podnikání sní manažeři v korporacích často. Jak to bylo v případě Davida Bystrzyckého a jaká byla jeho cesta? Jsou představy o investorech a zakladatelích fintechů reálné?

V oblasti finančnictví se David Bystrzycki pohybuje už 20 let. Před čtyřmi lety si vzal na jeden rok sabbatical leave z pozice CEO českého a slovenského Home Creditu, přičemž předpokládal, že se do něj nebo do PPF vrátí. Mezitím ale rozjel své projekty v oblasti Fintechu, Insurtechu a Automotive. Investuje do startupů jako angel investor, mentoruje, pomáhá startupy rozbíhat a sám vede ROIER.

Dříve působil v GE Capital Bank. Jeho nejnovějším projektem je právě platforma ROIER, kterou založil s Janem Běhounkem. I on má bohaté zkušenosti v oblasti řízení a business developmentu bankovního sektoru a se zakládáním firem.

V podcastu se spoluzakladatel platformy ROIER podělí o své zkušenosti, know-how, zákulisní příběhy ze světa finančnictví i aktuální možnosti investovat do zajištěných půjček na nemovitosti.

Celý rozhovor si pusťte pod následujícími odkazy:

Všechny články